marți, 1 octombrie 2013

Uinvest e o schemă Ponzi

La 31 mai 2011 îmi făceam cont la Uinvest, dar abia la câteva luni distanţă investeam în această afacere. Exact acum doi ani, pe 1 octombrie 2011, am investit 19$ în Uinvest. Priveam acest program cu suspiciune şi în plus, atât îmi permiteam să pierd în acel moment.

În 2011 şi în 2012 am reuşit să scot bani din Uinvest, încrederea mea a crescut, dar am rămas sceptic şi nu am investit alţi bani. M-am bazat mai mult pe afiliere. Apoi am crezut că am de a face cu o platformă de crowdfunding inovatoare, dar de curând mi-am dat seama că Uinvest e doar o schemă Ponzi foarte, foarte bine pusă la punct. Cu chat disponibil 24 de ore din 24, cu newsletter-e trimise săptămânal, cu întâlniri şi conferinţe organizate periodic, Uinvest s-a diferenţiat clar de restul HYIP-urilor, a câştigat încrederea oamenilor din toată lumea şi a atras mulţi bani. Totuşi, evenimentele din ultimul timp m-au ajutat să realizez că tot ce au prezentat ei în acest timp e o mare minciună. Afacerea Uinvest se apropie de sfârşit, chiar dacă ei înceracă să amâne acest moment cât mai mult.

Anul acesta am obţinut un comision important de la un afiliat, am reinvestit o parte din bani şi am mai primit trei plăţi de atunci. În 8 august am reuşit să scot 150$(480 lei) prin intermediul lui Alex Cornel Bojor(alexxel), care mi-a trimis banii direct în contul bancar. Între timp am apelat la serviciul ING Home'Bank, aşa că pot să vă prezint dovada plăţii:

E foarte posibil ca aceasta să fie ultima sumă pe care o retrag din schema Ponzi numită Uinvest, pentru că în ultimele luni retragerea banilor a fost aproape imposibilă. E posibil ca închiderea procesorului de plăţi Liberty Reserve să fi grăbit colapsul afacerii Uinvest, dar înşelătoria ucraineană ar fi căzut oricum. O schemă Ponzi se bazează pe bani noi pentru a-şi plăti clienţii vechi, iar când banii nu mai intră, schema se năruie. Eu am reuşit cu doar 19$ investiţi să retrag exact 645.63$, iar dacă mai reuşesc să scot ceva de aici, cu atât mai bine. Sunt alţii care au scos mai mult decât mine, dar sunt şi mai mulţi cei care au pierdut. Eu nu vreau ca cei care citesc acest blog să îşi piardă banii în schema Ponzi Uinvest, aşa că am eliminat toate linkurile către acest program. Nu vă mai înregistraţi şi nu mai băgaţi bani în Uinvest!

2 comentarii:

 1. Salut Bogdan , f frumos blogul .
  Citesc peste tot bani din bloguri, bani online etc...insa nimeni nu vine cu o dovada de plata , una din care poti trai o luna, vin cu sfaturi sau modalitati pentru a-si promova si ei la randul lor .
  "afacerea" sau link-ul de refferal.
  Tastezi de pe un subdomenui , blogspot, cred ca adsense e ce"a mai buna metoda de a face bani online .
  Mult succes in continuare !

  RăspundețiȘtergere
 2. Inseamna ca Uinvest a fost o smecherie foarte atent pusa la punct.Si eu am sprijinit si recomandat intens aceasta afacere online.Totusi multi au facut bani frumusei.Orice business are si riscuri

  RăspundețiȘtergere