luni, 15 decembrie 2014

ProBux nu mai e printre noi

Ați auzit de Gustavo Gil Peron? Mai mult ca sigur că nu. Acest individ e cel mai mare escroc din industria PTC, având mai multe înșelătorii la activ: UpBux, onBux, ProBux, ZapBux, FuseBux, și lista ar putea continua. Un astfel de escroc nu se oprește niciodată din a înșela oameni.

Cu prima schemă Ponzi pusă la cale de hoțul brazilian nu am avut de-a face, UpBux încheindu-și activitatea frauduloasă înainte să mă apuc eu de afaceri online. Totuși, am luat țeapă de la Gustavo Gil Peron prin intermediul celebrului onBux. Lipsa de experiență și dorința de a câștiga bani mulți într-un timp scurt, m-au făcut să investesc 100$ în cont Golden, pentru ca mai apoi să reușesc să recuperez doar 31.32$. Astfel am ieșit pe minus cu 68.68$ la onBux. La ProBux nu am mai fost așa naiv și nu am investit nimic, așa că am câștigat 34.12$. La FuseBux și la ZapBux m-am înscris, dar nu le-am prezentat pe blog, neavând încredere în ele, însă din primul am scos o plată în valoare de 3.43$. Per total Gustavo m-a păgubit cu 31.13$, dar am învățat din greșeli și nu voi mai cădea în plasă.

Atunci când intri pentru prima dată în contact cu un program PTC nu poți spune 100% că e "scam". Ca și în justiție, și pe Internet există prezumția de nevinovăție, iar orice afacere online e legitimă până la proba contrarie. Totuși, există unele indicii care îi ajută pe cei informați și experimentați să se ferească de înșelătorii. Informația și experiența mea spun că Gustavo a creat deja o nouă schemă Ponzi, este vorba de PTC-ul KayAds, pe care vă recomand să-l evitați.

2 comentarii: