miercuri, 20 martie 2013

Active, pasive și eToro

Înainte de a vă prezenta oferta de la eToro, vreau să vă spun câteva cuvinte despre bani şi despre ce putem face cu ei. În şcoală nu se face educaţie financiară, astfel că trebuie să ne educăm singuri. Trebuie să învăţăm cum să câştigăm bani, cum să-i economisim şi cum să-i cheltuim. Societatea consumeristă din ziua de azi ne învaţă mai ales cum să cheltuim banii, ne învaţă să ne folosim timpul pentru a primi un salariu lunar, dar nu ne învaţă cum să facem ca banii să lucreze pentru noi. Banii trebuie să producă alţi bani, iar acest lucru e posibil investind în active. Activele sunt cele care ne bagă bani în buzunar, în timp ce pasivele ni-i scot.

Casa în care locuieşti este un bun pasiv, deoarece plăteşti întreţinere, impozit, asigurare, dar se poate transforma în activ, dacă o închiriezi şi astfel primeşti o sumă de bani lunar. Maşina personală este tot un pasiv, la fel ca frigiderul, televizorul sau calculatorul. Eu am reuşit să-mi transform calculatorul în activ, deoarece câştig bani cu ajutorul lui. Alte active sunt acţiunile, obligaţiunile, depozitele bancare, drepturile de autor, etc. Important e să investim mai mult în active decât în pasive. La fel de important e că orice investiție presupune un grad mai mic sau mai mare de risc. Două platforme pe care se poate face acest lucru pe Internet sunt Uinvest şi eToro.

eToro a lansat de curând un sistem nou de tranzacţionare online, numit CopyTrader. Acest sistem permite şi celor fără experienţă să tranzacţioneze valute, aur sau petrol pe piaţa financiară internaţională, prin simpla copiere a mişcărilor făcute de cei mai buni traderi. Ai rapoarte lunare şi anuale, unde vezi performanţele fiecărui trader şi poţi să alegi să-i copiezi pe cei mai performanţi. Sumele pe care le vei tranzacţiona vor fi direct proporţionale cu cele tranzacţionate de cel pe care îl copiezi.

Declinarea responsabilității:

eToro e o platformă multi-activ care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționarea activelor CFD.

Rețineți faptul că CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Trebuie să luați în seamă dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă permiteți riscul ridicat de a vă pierde banii.

Performanța anterioară nu garantează rezultatele viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat are o vechime de mai puțin de 5 ani și s-ar putea să nu fie suficient ca bază pentru decizia de a investi.

Copy Trading nu echivalează cu sfaturi de investiții. Valoarea investițiilor tale poate crește sau scădea. Capitalul tău este supus riscului.

Investițiile în criptoactive sunt foarte volatile și nereglementate în unele țări ale UE. Investitorii nu sunt protejați în UE. Se poate aplica impozit pe profit.

eToro USA LLC nu oferă CFD-uri, nu face nicio reprezentare și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau completitudinea acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informații publice care nu sunt specifice unei entități despre eToro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu