duminică, 16 decembrie 2012

15 site-uri de unde puteţi cumpăra cărţi

În a doua jumătate a lunii trecute nu am avut acces la Internet, din cauză că mi s-a stricat monitorul. A fost ciudat şi neplăcut să stau fără Internet aproape două săptămâni, mai ales că îmi petrec o mare parte din timp conectat la această reţea mondială şi tot cu ajutorul Internetului câştig şi nişte bani. Totuşi, am revenit la o activitate căreia nu îi oferisem mult timp înainte şi căreia sper să-i ofer mai multă atenţie de acum încolo. În martie anul acesta câştigam o carte la un concurs organizat de eMAG. Este vorba despre Biografia lui Steve Jobs, pe care am citit-o de curând şi din care am învăţat multe lucruri utile şi fascinante. Am aflat detalii interesante din viaţa celebrului antreprenor american, care, prin pasiunea lui pentru perfecţiune şi prin hotărârea încrâncenată, a revoluţionat şase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animaţie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate şi conţinutul digital. Am descoperit că am câteva puncte în comun cu Steve Jobs, dar el a fost un geniu care a conectat arta cu tehnologia şi a schimbat chipul universului prin produsele sale.

Cititul e o activitate intelectuală care aduce multiple beneficii fiecăruia dintre noi. Cititul ne educă, ne face mai deştepţi, mai creativi, mai destinşi, ne ajută să comunicăm mai bine, ne dă posibilitatea să ne descoperim pe noi înşine şi lumea din jur. Cele de mai sus, dar şi blogul 1 Carte pe Săptamână, blog despre cărţi şi dezvoltare personală, care îndeamnă la lectură, m-au inspirat şi mi-am propus ca de acum înainte să citesc cel puţin o carte pe lună. Pe cele care au legătură cu temele despre care scriu, le voi prezenta şi pe blog. Cărţile sunt accesibile oricui, fie că le luăm din biblioteca personală, din biblioteci publice, din librării sau din magazine online, iar timp pentru citit se găseşte, dacă dorim acest lucru. Vă prezint în continuare 15 site-uri de unde puteţi cumpăra cărţi, dar şi muzică sau filme:

1. eMAG
Fiind cel mai mare magazin online din România, la eMAG găsiți o multitudine de produse, iar printre acestea se găsesc evident și cărțile.

2. Libris.ro
Îți place să citești? Îți place să descoperi lumi, să călătorești prin intermediul cărților? Ești preocupat să te dezvolți și să faci lumea mai frumoasă? Crezi în oameni? Îți plac înâlnirile cu ei? Crezi în prietenie, respect, inteligență, iubire? Dacă da, înseamnă că avem multe în comun. Bine ai venit pe Libris.ro!

3. Elefant.ro
Proiectul a început prin a fi o librărie online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familie Tale, în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină. Elefant.ro comercializează în prezent cărți, jucării, ceasuri, parfumuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cosmetice, produse de îngrijire personală, electronice și electrocasnice.

4. Cărturești
Cărturești este mai mult decât o librărie, este o comunitate culturală. Dacă ai vizitat vreodată una dintre librăriile Cărturești, atunci știi că orice clipă petrecută acolo are povestea proprie. Puteți găsi povestea și online, în punctul de întâlnire al iubitorilor de carte, ceai, muzică, dichis.

5. Humanitas
Librăria Humanitas acordă spații generoase cărților selectate din oferta a peste 300 de edituri, iar secțiunile dedicate muzicii, filmului, obiectelor de decor, călătoriilor, jocurilor, vă vor da deseori idei bune și practice pentru cadouri speciale.

6. Diverta
Magazinul virtual se prezintă ca un mix reușit de servicii care facilitează accesul clienților la informații și produse. Găsiți aici cărți, filme, jucării, produse de papetărie, gadget-uri, cadouri.

7. Cartepedia.ro
Cărțile fac parte din viața noastră cotidiană, le întâlnim la tot pasul, dar nu tot timpul acolo unde trebuie. Cei de la Cartepedia sunt o echipă de oameni de carte și librari care aduc cărțile laolaltă într-o librărie online cretă special ca tu să nu mai dai de ele doar din întâmplare.

8. Librex
Librex este cea mai dinamică librărie online, 100% românească, cu o creștere spectaculoasă în ultimii ani și care își propune dublarea afacerii în fiecare an. Clienții Librex beneficiază de reduceri de până la 90% și campanii periodice de transport gratuit indiferent de valoarea comenzii, oriunde în țară.

9. OKIAN
Cărțile au puterea de a schimba lumea, iar OKIAN s-a născut tocmai din această credință. Astăzi găsești la OKIAN peste un milion de cărți în română și engleză, din toate domeniile, de la cele mai căutate titluri din beletristica internațională la cele mai importante cărți de business sau medicină, alături de jocuri și accesorii pentru iubitorii de carte și nu numai.

10. Nemira
Înființată în 1991, Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, aceasta păstrându-și identitatea în industria cărții prin rafinament, prin valoarea autorilor publicați și, nu în ultimul rând, prin curajul de a căuta permanent noi proiecte editoriale.

11. Litera
Fondată în 1989, la Chișinău, editura Litera se remarcă la cele mai importante târguri de carte prin oferta bogată, lansările de carte și prezența unor personalități de renume.

12. Trei
Editura Trei a apărut la jumătatea deceniului '90, într-o perioadă în care piața editorială românească abia se dezmorțea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă. La început editura a publicat psihanaliză, un gen de carte aproape inexistent până în acel moment în România. Ideea s-a bucurat de succes, iar cu timpul aria tematică a editurii s-a diversificat.

13. Books Express
Books Express este librarul personal al tot mai multor oameni interesanți, de cele mai diverse profesii și cu tot felul de proiecte și pasiuni. Ce au în comun sunt respectul față de profesia lor, pasiunea pentru orice fac și curajul de a ieși din zona de confort.

14. Publica
Plată sau curbă, lumea în care trăim e într-o continuă transformare. Publica aduce idei, identifică și promovează acele cărți de business capabile să producă schimbare. Indiferent de domeniul în care ne desfășurăm activitatea, o idee nouă are un impact hotărâtor asupra felului în care acționăm. Cărțile Publica vă invită să faceți cunoștință cu acele idei inovatoare care au transformat și continuă să transforme lumea în care trăim.

15. Vellant
Editura Vellant a pornit la drum în 2007 cu o carte despre istoria artei: Oglinda lumii. De atunci cresc îndrumați de pasiuni ca: arta străzii, arta comunitară, literatura universală, cartea ilustrată pentru copii, cititul liber și alte excentricități.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu